oh those reveries

tutkiskelevaa haaveilua pöytälaatikon ulkopuolella

GALENTINE'S DAY VOL.1: 10 inspiroivaa tyyppiä

Tässä oltiin randomreissulla Lahdessa käyttämässä hotellilahjakorttia ja pelleilemässä H&M:n asusteosastolla.

Mikä olisi parempi päivä aloittaa blogin pitäminen parhaan ystävän kanssa kuin Galentine's Day? Mira kertoo, mistä on kyse: Ehkä parasta Galentine's Dayssa, joka ei mun mielestä mitään laimeaa suomennosyritystä edes kaipaile, on se, että sen on lanseerannut fiktiivinen hahmo, Leslie Knope. Parks And Recreationin (suom. Puisto-osasto - tätä tarkoitan laimeilla suomennosyrityksillä!) kakkoskaudella on jakso, jossa Leslie kertoo, että joka ystävänpäivän aattona hän kasaa joukon ystävättäriään brunssille vohveleita ja rakkautta nautiskelemaan. Ladies celebrating ladies. Toki suomalainen ystävänpäivä (vs. jenkkiläinen Valentine's Day) on vielä astetta parempi versio tästä, mutta suurina Parks-faneina Galentine's Day on tullut meidän kalentereihimme jäädäkseen.

Tämä blogi syntyi siitä, että haluttiin paikka luovalle oksennukselle, tutkiskelevalle haaveilulle, hömpälle, analyysille, asioille jotka saa aivot kutkuttumaan. Ja koska hauskimmat jutut syntyy yleensä yhdessä. Galentine's Day:n kunniaksi päätettiin laittaa homma käyntiin kertomalla 10 meitä inspiroivasta tyypistä, olivat he kuvitteellisia tai todellisia. Inspiraation suuntaa ei voi päättää! 

 Katri aloittaa: 

Jameela Jamil
Jameela Jamil tuli mulle tutuksi The Good Place -sarjan Tahinina. Aloin seuraamaan tyyppiä Instagramissa, jossa Jamil puhuu todella äänekkäästi mm. kehopositiivisuuden puolesta ja on ollut mukana bannaamassa alle 18-vuotiaille laihdutustuotteita mainostavia IG-postauksia. Talk about idol material. 

SOFA
Sonja Kuittinen ja Fanni Noroila eli SOFA palauttivat mun uskon (suomi)räppiin. Leggingsit, menkat, yksisarvisemojit ja mimmienergia ovat läsnä, biisit tanssittaa ja saa näyttämään keskisormea patriarkaatille. Ja etsimään kreiseimpiä bailuleggingsejä. (SOFAlta ilmestyy muuten debyyttialbumi ihan kohta eli 14.2. Levy kantaa nimeä BFF. Tulee olemaan vuoden 2020 levy, sanokaa mun sanoneen.)

Hermione Granger
Vaikka olisi mitä mieltä J.K. Rowlingista nykyään (palaan tähän aiheeseen vielä), ei voi kiistää Hermionen hienoutta. Lukutoukka, joka pelastaa päivän viisaudellaan. Aktivisti, joka ei jää pyörittelemään peukaloitaan kohdatessaan sortoa. Ystävä, jonka puoleen voi kääntyä milloin vaan mutta joka myös pitää omista rajoistaan kiinni. 

Jean Menzies
Jean pitää Jean Bookishthoughts -nimistä Youtube-kanavaa ja on somen aikakaudella vaikuttanut lukemiseeni varmaan eniten. Loistavien monimuotoisten fantasiakirjailijoiden (ei, fantasiakirjallisuus ei ole yhtä kuin valkoiset, keski-ikäiset heteromiehet) lisäksi Jeanin kautta olen löytänyt joitain vaikuttavimmista tietokirjoista, joita olen lukenut. 

Mira
Vaikka tää olisi kuinka ällösöpöä, niin mun elämän inspiroivin nainen on Mira. Liittyi se sitten elokuviin, tarot-kortteihin, valokuvaamiseen, voileivän vegaanisiin päällysteisiin, ystävänä olemiseen tai ihmisenä kasvamiseen, Mira on viime vuosina opettanut ja inspiroinut mua ihan valtavasti ja uskon, että jatkaa sen tekemistä loppuelämäni. Jos satutte saamaan Miran elämäänne, se tulee muuttumaan 100 kertaa paremmaksi. Ei helpoimman kautta, mutta sieltä, mistä tulee eniten taikaa. Rakastan sua muru. 


 Siitä puhe mistä puheenvuoro, eli Mira jatkaa: 

Paljastan heti alkuun sen mikä fuckface olenkaan, sillä mun listalta Katri ei nyt löydy. :D Tässä lienee rapu- ja skorpionikuun ero pähkinänkuoressa? ;) Ei vaan, oikeasti Katrille on ihan omat listat, sellaiset joille ei tuntemattomilla ole asiaa. Puspus! 

Jo March
Näin uuden Pikku naisia -elokuvan juuri ilmestyttyä Josephine March on ilmeinen valinta tälle listalle - niin ilmeinen, että Katri oli hänet jo minulle tänne listannut, hah! <3 Jo on näyttänyt mulle suuntaa enemmän omaksi itsekseni ja täyttänyt jo lapsesta saakka jonkinlaista erilaisuuden tunteen aiheuttamaa aukkoa sydämessäni. Vaikka itku on ollut mulla kiven takana viime aikoina, uusinta leffaversiota katsellessani kyynelehdin koko loppupuolikkaan ajan.

Meeri Koutaniemi
Nainen, jota olen seurannut jo viime vuosikymmenen alkupuolelta, ja joka aina vain vakuuttaa uudestaan ja uudestaan. Vaikka Meeri inspiroi ennen kaikkea valokuvaajana, on hänen dokumentointinsa maailman tilasta niin syvällistä ja koskettavaa, että ihmisoikeuksista kiinnostumiseni on ollut paljolti tämän upean naisen ansiota. Olen tosi iloinen esimerkiksi Instagramista, jota Meeri päivittää melko aktiivisesti, koska siellä pääsee kulkemaan monessa projektissa ja niistä toipuessa vähän behind the scenes -fiiliksissä.

Dr. Nicole
Holistisen psykologian oppeja ensin Instagramissa ja sittemmin erityisesti perustamassaan Self Healers Circlessa jakava Dr. Nicole LaPera kuuluu tyyppeihin, jotka inspiroivat mua päivittäisellä tasolla. Olen käyttänyt Nicolen lanseeraamaa Future Self Journalia ystäväni suosittelemana n. kuukauden, ja tunnen tekemäni työn vaikutuksen selvästi. Tässä on nainen, joka muuttaa maailmaa, sanokaa minun sanoneen! 

Tove Jansson
Maailmalle Muumilaakson antanut Tove Jansson ei paljon muita meriittejä edes kaipaisi, mutta häneltä niitä löytyy niin valtavasti. Erityisen rakkaita Janssonin teoksista mulle henkilökohtaisesti ovat Kesäkirja, Haru, eräs saari sekä Kuuntelija, joiden lisäksi uppoudun säännöllisesti hänen kirjeenvaihtoonsa, Sanojen lahja -sitaattiteokseen sekä runsaaseen elämäkerroista löytyvään kuvamateriaaliin. Kaikki tämä pistää luovuuden virtaamaan melkein pakahduttavuuteen saakka. Odotan Tovesta kertovaa, myöhemmin tänä vuonna ilmestyvää elokuvaa niin paljon, että kestäminen meinaa käydä todella vähiin. 

Leslie Knope
Itseoikeutetusti tällä listalla. Galentine's Dayn äiti, mun suurin fiktiivinen idoli ja suoranainen sitaattikuningatar. Parasta elämässä on ystävät, vohvelit ja työ - tai vohvelit, ystävät ja työ, mutta työ tulee kolmantena. ;) Täynnä ideoita ja inspiraatiota oleva powerhouse, joka asettuu aina omiensa ja/tai sorretun puolelle. Eikä näyttelijänsä Amy Poehler jää yhtään kakkoseksi Leslielle. Jos et ole katsonut Parks And Recreationia vielä, niin kipaisehan jo tekemään niin!

-----

Tältä blogilta ei voi odottaa mitään, koska mekään ei tiedetä, mitä tuleman pitää. Aiotaan yllättyä, toivottavasti säkin. Welcome abroad, it's going to be a bumpy ride!

ღ Katri ja Mira

Kommentit

back to top